Karen Hækkerup forlader posten som justitsminister

Karen Hækkerup (S) forlader posten som justitsminister. Det erfarer TV2 News.

Hun skal i stedet være direktør i Landbrug & Fødevarer. En stilling hun overtager fra den netop fratrådte Søren Gade, der er tidligere minister for Venstre.

Dermed udtræder hun af regeringen, hvor hun har bestredet flere ministerposter siden 2011.

Hækkerup har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden 2005.

Karen Hækkerup blev valgt til Folketinget allerede som 31-årig. Efter et par år som forbrugerpolitisk ordfører blev hun i 2007 sat i spidsen for at lukke flanken til Dansk Folkeparti og den borgerlige regering på retsområdet.

Da Thorning blev statsminister i 2011, var Hækkerup selvskrevet på ministerholdet. I første omgang som social- og integrationsminister.

Hun blev ofret i forbindelse med en ministerrokade i august 2013, da SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, ville have posten som socialminister. Hækkerup blev i stedet fødevareminister.

Da en anden af de socialdemokratiske strammere, justitsminister Morten Bødskov, blev tvunget til at trække sig på grund af Christiania-sagen få måneder senere, blev hun dog igen sat frem i forreste række som justitsminister.

Karen Hækkerup er gift med Ole Hækkerup og dermed en del af det gamle, politiske Hækkerup-dynasti. Parret bor i Dragør og har tre børn.

Det er uvist, hvem der overtager posten som justitsminister.

/ritzau/