Karen Hækkerup kan ikke hjælpe: Rasmus skal begraves i Aalborg

Justitsminister Karen Hækkerup kan ikke hjælpe Carsten, der er faren til fireårige Rasmus, der blev kvalt af sin mor i Aalborg. Det skriver Karen Hækkerup på Facebook.

- Først og fremmest tror jeg vi alle føler afmagt og en uendelig tristhed og meningsløshed når vi prøver at begribe, hvad der er sket. Reglerne om hvad der skal ske, når nogen er død og skal begraves hører under kirkeministeriet (loven hedder begravelsesloven) og jeg ved, at der har været en præst indeover skifteretten, inden beslutningen om hvor drengen skal begraves blev truffet. Ifølge begravelsesloven kan beslutningen ikke kæres. Jeg kan derfor ikke omgøre den beslutning, skriver Karen Hækkerup og fortsætter:

- Jeg er som alle andre trist over at tragedien fandt sted og over at drengen mistede livet, og også tung om hjertet over den smerte den medfører for alle pårørende. Det er i sandhed en frygtelig tragedie.

Ulykkelig far sender bøn til Karen Hækkerup

Skifteretten i Aalborg har bestemt, at Rasmus skal begraves i Aalborg og ikke på Frederiksberg, hvor faderen bor. Og nu er Carsten i vildrede over, hvem der nu kan hjælpe ham med, at få sin søn til Frederiksberg og dermed at han kan blive begravet der.

- Vi har snakket med ministeriet for "Børn og Unge". De siger de skal holde sig til lovgivningen om forældremyndighed. Vi har snakket med Kirkeministeriet. De siger det ikke har noget med dem at gøre. Hvis du bare med din viden kan sende mig i den rigtige retning/ministerium/minister så skal jeg ikke forstyrre dig mere, skriver Carsten i et svar til Karen Hækkerup.

Fireårige Rasmus blev sidste mandag kvalt af sin mor i Aalborg. Kvinden, der ikke har andre børn, blev tirsdag i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør in absentia, altså uden selv at være til stede. Hun har i øvrigt fuld forældremyndighed over den nu afdøde dreng.

 

Dagens Gossip