Karen Jespersen: Sig undskyld Løkke

Når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen på søndag stiller sig frem for offentligheden for første gang i mere end en uge, så skal der falde en undskyldning til vælgerne for de mange luksusrejser for klimaorganisationen GGGI.

Sådan lyder det fra medlem af Venstres egen folketingsgruppe, tidligere velfærdsminister Karen Jespersen.

- Løkke skal levere en undskyldning og en fortælling om, hvad han har lært af sagen, skriver Karen Jespersen på Den Korte Avis, som hun udgiver sammen med ægtefællen Ralf Pittelkow.

Lars Løkke Rasmussen har holdt sig væk fra offentligheden, siden han sidste torsdag var på TV2 for at forklare rejserne.

Efterfølgende skrev han et offentligt brev til Venstres medlemmer, hvor han understregede, at han burde have stoppet de dyre rejser tidligere, og at han beklagede, at han havde bragt Venstre "i modvind".

Og den beklagelse er for vag, mener Karen Jespersen.

- Løkke har ganske vist allerede formuleret en beklagelse i det brev om sagen, som han sendte ud til Venstres medlemmer. Men det var altså kun til Venstre-folk, og her stod det ikke klart, hvad han beklagede, skriver Karen Jespersen.

- Var det kun den dårlige håndtering af sagen eller var det selve det luksuriøse forbrug i en periode, spørger hun.

Karen Jespersen er det andet medlem af Venstres folketingsgruppe, der på mindre end et døgn går ud med kritik af formandens rolle i sagen om de dyre rejser til mere end en million kroner for GGGI.

Til Berlingske siger Ulla Tørnæs, ligeledes tidligere minister, at der "ingen sammenhæng er mellem Venstres grundlæggende værdier og så det signal, man sender ved at rejse på første klasse".

/ritzau/

 

Dagens Gossip