Karina og Lars føler sig presset af kommunen til at bortadoptere deres handicappede søn

Familien Sørensen fra Harlev kæmper en brav kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. De har tre drenge, heraf to handicappede tvillinger, der på grund af deres vidt forskellige handicap ikke kan være i samme rum.

Den ene, seksårige Sebastian med Downs syndrom, kom derfor i familiepleje, da han var ni måneder gammel. Det skriver Aarhus Stiftstidende

Tvillingebroderen Oliver har det arvelige syndrom Fragilt X, som medfører uro, opmærksomhedsforstyrrelser, indlæringsvanskeligheder, ADHD og i hans tilfælde infantil autisme. Han bliver derfor let overstimuleret.

Han bor derhjemme sammen med familien Sørensens tre år ældre dreng Nikolaj, som ikke fejler noget. 

Beslutningen om at skille tvillingerne ad var mere en nødvendighed end et valg. Handicappene gør det nemlig umuligt for de to små drenge at være i stue med hinanden.

Ødelagt jul og uvidenhed om de næste 12 år
Den 16. december tikkede en mail ind til drengenes forældre, Lars og Karina Sørensen. I den fremgik Århus Kommunes beslutning om at tage betaling for familieplejen af Sebastion: 4.300 kroner månedligt de næste 12 år.

Beslutningen er truffet, fordi kommunen nu vurderer, at anbringelsen af Sebastian i en plejefamilie ikke har et “udpræget behandlingssigte”. Derfor skal forældrene betale for plejen.

Det er dog en uoverskuelig sum penge for parret. Karina er på nedsat tid for at kunne passe Oliver derhjemme.

- Vi kan umuligt tage 4300 kr. ud af vores budget. Det er skrækkeligt, at man overhovedet kan tænke den tanke, men vi er altså derhenne, hvor vi helt seriøst har overvejet at bortadoptere Sebastian. Så hårdt føler vi os presset, siger Lars Sørensen til Århus Stifttidende.

Parret har allerede talt om adoption med den familie, der passer Sebastian nu. Men selvom han ser sin plejefamilie som sin egentlige familie, har familien ikke råd, fordi de vil miste den løn, de får af kommunen, for at passe Sebastian, hvis de adopterer ham.

Fremtiden er derfor uvis for forældrene, der nu også frygter, hvad der skal ske med Oliver:

- Olivers handicap er omfattende. Han er næppe en dreng, man kan have boende hjemme, til han er 18 år. Hvis vi bliver nødt til også at anbringe ham på en institution, betyder det så, at vi skal til at betale 8600 kr. om måneden?, siger Lars Sørensen
 

 

Dagens Gossip