Karsten Lauritzen: Jeg er ikke nogen spørgejørgen

Det kommer ikke bag på Venstre-politikeren Karsten Lauritzen, at han er det folketingsmedlem, som i folketingsåret 2013-2014 har stillet flest paragraf 20-spørgsmål.

- Jeg vil ikke kalde mig selv nogen spørgejørgen, men jeg er sådan set ikke overrasket over, at jeg er den, som er mest aktiv, siger han til Ritzau.

- Når man er rets- og udlændingeordfører, som jeg er, så har man en ret stor andel af de lovforslag, der er, siger han.

Spørgsmålene er stillet både mundtligt og på skrift, og i alt er det blevet til 92 spørgsmål fra Karsten Lauritzen.

Partikollegerne Eva Kjer Hansen, Jacob Jensen og Sophie Løhde udgør sammen med Dansk Folkepartis Liselott Blixt top-fem over de mest spørgelystne i det forløbne folketingsår.

Spørgsmål er den bedste måde at kontrollere den siddende regering, siger Karsten Lauritzen.

- Hvis man skal udfylde sin forpligtelse som parlamentariker i oppositionen, hvor man kontrollerer regeringen, jamen, så skal man stille mange spørgsmål, for det er et meget effektivt redskab, siger han.

Spørgsmål: Du har stillet mange spørgsmål og fået en masse svar. Men får du svar på det, du spørger om, eller er det en politisk teaterforestilling?

- Jeg synes, at de mundtlige paragraf 20-spørgsmål er et effektivt redskab. Man får ikke altid de svar, som man godt kunne tænke sig, men jeg synes for det meste, at ministrene svarer i folketingssalen.

- Det fungerer bedre, når man står over for hinanden og diskuterer, end når det bare bliver skriftlige spørgsmål alene, siger Karsten Lauritzen og sender en stikpille i retning af statsministeren.

- Jeg tror, en del af de spørgsmål, jeg har stillet, har været til statsministeren, som ikke har villet svare på dem. Men det er jo ministerens ret til også at lade være med at svare.

Prisen for et gennemsnitligt svar på et paragraf 20-spørgsmål er i november 2012 blevet opgjort til 1500 kroner.

Spørgsmål: Tænker du nogensinde over, at der er en pris på de spørgsmål, du stiller?

- Jeg tænker selvfølgelig over, om det giver mening at stille det spørgsmål, og det gør det i mange tilfælde, og derfor har jeg spurgt, siger Karsten Lauritzen.

I alt blev der stillet 1959 paragraf 20-spørgsmål fra folketingsmedlemmer til ministrene i folketingsåret 2013-2014. Det er det laveste antal siden 1993-1994.

/ritzau/

 

Dagens Gossip