Kasper Schmeichel løb med hæderen ved fodboldgalla

Det går lystigt for landsholdets Kasper Schmeichel i øjeblikket.

Mandag aften var der hæder til målmanden, da han ved Dansk Fodbold Award blev kåret til Årets Spiller for sæsonen 2015.

Det er første gang, denne hæder tilfalder Kasper Schmeichel, der i øjeblikket topper Premier League sammen med sin engelske klub Leicester, der igennem hele sæsonen har været den helt store overraskelse i engelsk fodbold.

Landsholdets målmand var i skarp konkurrence om prisen med blandt andre Christian Eriksen, der blev kåret i både 2011, 2013 og 2014, og dermed kunne have sikret sig kåringen for fjerde gang i alt.

Sådan skulle det ikke være, da Kasper Schmeichels præstationer for Leicester i den første halvdel af den nuværende sæson har været fornemme.

Ud over Schmeichel og Eriksen var også Fenerbahce-spilleren Simon Kjær og FC Københavns Thomas Delaney nominerede i kategorien Årets Spiller.

Kasper Schmeichel var oprigtigt overrasket, da han modtog prisen.

- Tak til alle, der har troet på mig. Det er en kæmpe ære at stå her. Det havde jeg ærlig talt ikke forventet, lød det i takketalen fra Schmeichel, som samtidig også takkede sin familie.

Målmanden har nok at se til i øjeblikket, hvor karrieren synes at sprudle.

Med syv spillerunder igen har Leicester et forspring på fem point ned til forfølgerne fra Tottenham i Premier League, hvor Schmeichel og Christian Eriksen igen konkurrerer om hæder og ære.

I første omgang skal de dog spille sammen, da begge i øjeblikket er samlet i den danske landsholdslejr.

Det skyldes, at Danmark i denne uge møder Island i en testkamp, som er den første danske landskamp med Åge Hareide som dansk landstræner.

Ved arrangementet blev Sønderjyske-træner Jakob Michelsen kåret som Årets Træner for sit arbejde i blandt andet Sønderjyske, som i øjeblikket er på andenpladsen i Alka Superligaen.

- Det er en kæmpe ære at stå her i dag. Jeg har været meget begunstiget af gode trænerteams i Skive og Sønderjyske, men det, jeg har sat mest pris på, er at træne fodbold og have med mennesker at gøre, lød det fra Jakob Michelsen i takketalen på Kanal 5.

Landsholdets Erik Sviatchenko, der er skiftet fra FC Midtjylland til skotske Celtic, blev kåret som Årets Superliga-spiller efter en sæson, hvor han var med til at vinde mesterskabet med midtjyderne.

- Nu er jeg kommet til Celtic, hvor det hele starter forfra, og nu skal jeg kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne, lød det fra Sviatchenko.

Pernille Harder, der spiller i Linköping FC, modtog prisen som Årets Kvindelige Spiller, mens Andreas Christensen fra Borussia Mönchengladbach, blev kåret som Årets Mandlige Talent.

Denne hæder tilfaldt Stine Larsen fra Brøndby IF hos kvinderne, mens Mads-Kristoffer Kristoffersen blev Årets Dommer, IF Bytoften blev Årets Klub, og Morten Nordstrand blev hædret for sin scoring på et saksespark i en kamp for AGF mod FC København.

Denne scoring blev kåret som Årets Mål.

/ritzau/

 

Dagens Gossip