Kasseassistenter ånder lettet op efter supermarkeds-salg

Rygterne om et salg af Dansk Supermarked har svirret i de seneste måneder. Og det har skabt en vis utryghed om fremtiden blandt kasseassistenter, flaskedrenge og andre ansatte i Netto, Føtex og Bilka.

Spekulationerne gik blandt andet på, at en stor udenlandsk dagligvarekoncern som eksempelvis britiske Tesco eller franske Carrefour ville bruge en bid af Dansk Supermarked som brohoved ind i Danmark.

Men tirsdag faldt et delvist salg på plads mellem de eksisterende ejere, da halvdelen af aktierne i Dansk Supermarked gik fra A.P. Møller-Mærsk til Salling-koncernen.

- Mine medarbejdere er glade optimister, for nu er det udelukket en gang for alle med, at vi skal sælges til udlandet. Nu er der arbejdsro. Som én sagde til mig; arbejdsglæden er ved at vende tilbage, siger fællestillidsmand i Dansk Supermarked Gert Torstensson.

At salget skete internt i Dansk Supermarked kommer som en overraskelse - også for mange af de ansatte:

- Der har været utryghed på flere fronter. Vi har været gennem en organisationsændring i Dansk Supermarked, hvor der er blevet opsagt og omrokeret en del medarbejdere. Og fordi der er gået rygter om, at vi skulle sælges til udlandet, siger Gert Torstensson.

Også den administrerende direktør i Dansk Supermarked Per Bank er lettet over, at der nu er afklaring om ejerforholdene i koncernen. På et pressemøde tirsdag siger han, at han er særdeles tilfreds med, at Dansk Supermarked "endte med at købe sig selv".

Topchef i A.P. Møller-Mærsk Nils Smedegaard Andersen siger om frasalget af en stor del af dagligvaregiganten, at det har været afgørende netop at bevare Dansk Supermarked på danske hænder og sikre et langsigtet dansk ejerskab.

- Det har været afgørende at vise respekt over for det lange samarbejde og efterleve stifters ønsker og ånden i det oprindelige samarbejde, siger han på tirsdagens pressemøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip