A-kassedirektør afviser at have løjet om dagpengetal

- Vi har ikke sagt andet, end at der aktuelt står knap 5000 mennesker helt uden forsørgelse. Vi har aldrig hævdet, at 40.000 er uden forsørgelsesgrundlag.

Det siger Verner Sand Kirk, direktør i AK Samvirke, a-kassernes brancheorganisation.

Tirsdag flyver påstande og tal om dagpengereformen igen i luften.

Den nye radikale næstformand, Sofie Carsten Nielsen, beskylder SF og Enhedslisten for at skævvride debatten om dagpenge og lyve om tallene.

- Når nogle taler om, at 40.000 falder ud af dagpengesystem og står uden grundlag, er det decideret forkert. Det er løgn, siger hun i et interview i Berlingske.

I en leder i Børsen 3. september skriver chefredaktør Anders Krab Johansen, at "danskerne er blevet givet det indtryk, at 41.000 arbejdsløse er blevet efterladt uden hjælp". "Tallene gentages af fagforeninger som 3F og FOA, og det understøttes af tal fra AK Samvirke".

- Det har vi aldrig sagt. Derimod var forventningerne, at kun 2000-4000 ville miste dagpengeretten, siger Verner Sand Kirk.

- Dybest set handler det ikke om situationen i dag, hvor relativt mange dog får noget på grund af de midlertidige ydelser, men om hvad situationen vil være i 2015. Og der vil alle de mennesker på midlertidige ydelser miste den, medmindre de kommer i arbejde inden, siger Verner Sand Kirk.

- Det er en god idé at ændre det nutidige dagpengesystem, fordi systemet er meget bureaukratisk og indviklet. Men hvor stramt dagpengesystemet skal være, er jo ikke noget, embedsmænd kan svare på med en rapport i 2015. Det er et politisk spørgsmål, siger han.

Ifølge de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering fra maj 2014 har 41.000 mistet dagpenge siden januar 2013. Omkring 5000 af dem har hverken job eller får ydelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip