A-kasser viser adspredt begejstring for jobreform

Det er fortsat kommunernes jobcentre, der fastholder ansvaret for de ledige ifølge en ny rammeaftale for beskæftigelsesreformen, der blev indgået mellem regeringen og Venstre tirsdag aften.

Nogle af knasterne var a-kassernes rolle over for de forsikrede ledige. Regeringen lagde op til, at a-kasserne skulle overtage store dele af arbejdet med at skaffe stærke ledige tilbage i arbejde, men det er forladt.

Reformen lægger vægt på jobrettet uddannelse, og på at a-kasserne fastholder den indledende samtale. Begge dele glæder Dansk Metal, der er fagforening og faglig a-kasse for knap 100.000 faglærte i industrien.

- I foråret aftalte vi nye overenskomster, der giver opsagte langt bedre uddannelsesmuligheder, og sammen med dagens aftale er vi slet ikke i tvivl om, at vores ledige medlemmer fremover vil få langt lettere ved hurtigt at komme i beskæftigelse igen, siger Torben Poulsen, leder af Dansk Metals a-kasse, i en kommentar.

Den nuværende struktur på beskæftigelsesområdet fastholdes dermed uændret, mens reformen indfører hyppigere samtaler i ledighedsperioden, som vil fokusere på at få ledige tilbage i arbejde.

Dansk Metal glæder sig samtidig over, at idéen om besparelser på beskæftigelsesområdet med aftalen synes skrinlagt.

- Vi er tilfredse med, at regeringen har formået at fastholde, at reformen ikke er en spareøvelse, men en styrkelse af indsatsen. Der er i forvejen skåret langt ind i benet på beskæftigelsesområdet over de seneste mange år, siger Torben Poulsen.

Dennis Kristensen, der er formand for fagforbundet FOA, ærgrer sig dog over den foreløbige aftale på det sociale medie Twitter.

- Så droppede regeringen endnu en af fagbevægelsens mærkesager. Denne gang a-kassernes nye rolle i beskæftigelsesindsatsen. Surt, skriver han på Twitter.

Helt konkret er regeringen og Venstre enige om, at forhandlingerne om en beskæftigelsesreform med de øvrige partier i forligskredsen tager udgangspunkt i, at den nuværende struktur fastholdes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip