Katastrofer fordriver langt flere folk end konflikter

Natur- og klimakatastrofer fordrev sidste år tre gange så mange mennesker fra deres hjem, som antallet af folk, der måtte flygte på grund af voldelige konflikter i verden.

Det viser en ny rapport fra Norges største humanitære organisation, Flyktingehjelpen.

Ifølge organisationen viser tallene, at der er kæmpe behov for at hjælpe personer, der er i fare for at måtte flygte på grund af klimaforandringer i deres hjemlande.

Rapporten offentliggøres forud for et FN-topmøde i New York, hvor medlemslandene skal forsøge at skabe grobund for en global aftale om at bekæmpe klimaforandringer.

Ifølge rapporten fra Flyktningehjelpen flygtede 22 millioner mennesker i 2013 på grund af katastrofer forårsaget af naturen. Problemet er stigende, og antallet af folk, der må flytte eller flygte på grund af klimaforandringer, er fordoblet siden 1970'erne.

- Det er et kraftigt signal til de af verdens ledere, der kommer til mødet, om at handle. Det vil kraftigt forværres, medmindre der bliver investeret flere penge i området, siger Jan Egeland, generalsekretær i Flyktningehjelpen.

- Vi skal gøre folk i Filippinerne, Tchad og Haiti lige gode til at modstå konsekvenserne af klimaforandringer, som vi er i Norge eller i mange dele af USA, siger han til AFP.

Jan Egeland er tidligere vicegeneralsekretær i FN og direktør i Human Rights Watch.

Mere end 80 procent af de personer, der blev fordrevet sidste år på grund af naturkatastrofer, blev fordrevet i Asien. Alene i Filippinerne blev 5,8 millioner sidste år fordrevet på grund af naturens hærgen.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip