Kate McCann: Jeg havde dårlig samvittighed flere år efter Maddies forsvinden

Skrevet af Lotte Sørensen

|

15/10/2013

Dagens topnyheder

Det fortalte hun i aftes i BBC-programmet Crimewatch.

Tre-årige Madeleine McCann forsvandt fra et ferieresort i Praia da Luz i Portugal 3. maj 2007. Hun blev bortført fra det rum, hvor hun og hendes to yngre søskende lå og sov.

Familien havde været på resortet i fem dage og havde efterhånden opbygget en rutine. Børnene blev puttet, og når de sov tungt, mødtes Kate og Gerry McCann med to vennepar på resortets restaurant, ca. 50 meter fra familiens ferielejlighed. Herefter skiftedes de til at se til børnene.

Læs også: Se tv-indslag her: Politiet har fået tip om fantomtegning i Maddie-sagen

Men torsdag den 3. maj blev Maddie bortført, sandsynligvis omkring kl. 22, kort før Kate McCann så til børnene.

Gerry McCann fortalte i aftes i BBC-programmet Crimewatch, at han forholdsvis hurtigt kom sig over skyldfølelsen forbundet med at efterlade de sovende børn.

- Følelserne æder dig op, og det ændrer ikke på det, der er sket. Det har altid været et mantra for mig at se fremad og tænke på, hvad der kan gøres nu, siger han.

Læs også: Madeleine-mysterium: Her er manden politiet leder efter

Så nemt har det dog ikke været for Kate McCann, der i flere år bebrejdede sig selv.

- Jeg bebredede mig selv  i uger, måneder, år, at vi besluttede at spise på tapsrestauranten. Hvorfor syntes vi, at det var ok? spørger hun.

Med tiden har hun dog tilgivet sig selv.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det er ikke os, der har begået en forbrydelse. Det er den person, der gik ind i lejligheden og tog en lille pige fra hendes familie, siger Kate McCann.

Madeleine er i dag være ti år gammel, hvis hun stadig lever. Portugisisk politi henlagde sagen i 2008, men i 2011 tog britisk politi sagen op igen. Det har nu ført til, at fantomtegninger af en mistænkt er blevet frigivet.

Politiet har allerede fået tips om, hvem personen er - og begge tips går på samme person.