Kato om at arbejde for meget: Jeg fik et knæk på min stolthed

Han har spillet hundredvis af koncerter foran festglade mennesker verden over og spyttet danse-venlige hits ud på stribe.

Nu er Kato, med det borgerlige navn Thomas Kato Vittrup, på vej med sit fjerde album, men det krævede et opgør med hans arbejdsmetoder.

- Efter den sidste plade havde jeg en ret stor personlig nedtur. Der var jeg rigtig presset, fordi den blev lavet på så kort tid, siger Kato og forklarer:

- Hvis jeg ikke var blevet færdig med pladen til tiden, så skulle jeg nærmest aflyse en masse arrangementer, hvilket betød, at den sidste plade også blev lavet ud fra nogle kompromisser for at nå det.

Han understreger, at det udelukkende var ham selv, der satte ambitionerne for højt, men at de mange kompromisser gik ham på.

- Det var svært for mig at acceptere, og det var rigtig svært efterfølgende, da pladen var afleveret, fordi jeg faktisk følte, at jeg ikke nåede helt i mål med de ting, jeg gerne ville, siger han og uddyber:

- Jeg har ikke fortrudt den seneste plade. Jeg synes stadig, den er fantastisk og har nogle vanvittige gode sange. Men i bagklogskabens lys kan man nogle steder godt fornemme, at det gik rigtig stærkt til sidst, siger han og fremhæver, at han ærgrer sig over små detaljer som for eksempel en for høj lydeffekt. 

Der er dog kommet en masse godt ud af de hårde erfaringer, påpeger Kato.

- Det har gjort, at jeg fandt ud af, at det ikke er måden, som jeg skal lave plader på. Så da jeg skulle lave en ny plade, som er den, jeg næsten er færdig med nu, så skulle det tage den tid, det nu engang tog, siger Kato, der denne gang glæder sig over, at han for første gang nogensinde er færdig med et album flere uger før, det skal afleveres.

Katos fjerde album udkommer 1. maj. Hans første single til pladen er ude nu.

Newspaq

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip