Katusha om heldig sejr: Kristoff er Tourens hurtigste

Der var en god portion held i Alexander Kristoffs sejr på 15. etape, da søndagens to udbrydere først blev hentet få meter før målstregen, men nordmandens sejr beviser også, at han er løbets bedste sprinter.

Det mener i hvert fald hans sportsdirektør, Torsten Schmidt.

- Nu har han bevist, at han efter to ugers løb og efter Alperne er den stærkeste sprinter i feltet. Vi har troet på ham, og vi havde tillid til, at holdet kunne støtte ham til sejren, siger Schmidt.

Derfor er sejren større end den første, hvor tyskeren Andre Greipel var sat ud af spillet på grund af et styrt.

På søndagens 15. etape var alle løbets bedste sprintere Andre Greipel, Marcel Kittel og Alexander Kristoff fremme til slut.

- Da han vandt første gang, styrtede Greipel, men i dag var alle med, og Alexander vandt alligevel, konstaterer den tyske sportsdirektør med stolthed i stemmen.

Finalen var kaotisk, og ingen af sprinterholdene tog for alvor ansvar for at hente de to udbrydere på de sidste kilometer.

Indtil da havde Lars Bak slidt i front af feltet for at overlede det sidste arbejde til holdkammeraterne på Lotto-Belisol, men de formåede ikke at fuldende opgaven.

- Alle kørte deres egen chance. De måtte enten køre til eller kæmpe om tredjepladsen, for de to udbrydere var meget stærke, siger Schmidt, som forsvarer, at Katusha ikke gjorde så stort et arbejde som eksempelvis Lotto-Belisol.

- Tidligt på etapen satte vi Simon Špilak frem, og han kørte med Lotto-Belisol og Giant-Shimano, og man huske, at vi ikke har otte mand til at køre udelukkende for Kristoff. Vi kører også for Joaquim Rodriguez, siger Torsten Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip