Katusha smider rytter ud af Giroen for at ligge på hjul

admin

426 uger siden

|

16/05/2016

Dagens topnyheder

Cykelholdet Katusha nægter den russiske rytter Alexey Tsatevich at fortsætte i Giro d'Italia efter hans snyderi på søndagens enkeltstart.

Løbskommissærerne havde i forvejen tildelt 26-årige Tsatevich en tidsstraf på næsten syv minutter plus en bøde for at lægge sig på hjul af svenske Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin) på enkeltstarten, men det var ikke nok for Katusha.

Cykelholdet kalder rytterens dømmekraft for både elendig og uacceptabel.

- Hans opførsel har en stor og negativ påvirkning på cykelsportens image og især Katushas.

- Det var ikke nok for os at acceptere kommissærernes straf. Vi måtte tage endnu hårdere midler i brug, siger sportsdirektør Dmitry Konyshev til cykelholdets hjemmeside.

- Hans kørsel var fuldstændig uacceptabel. Derudover viste han mangel på respekt over for den konkurrent, som indhentede ham.

- Han ignorerede samtidig holdets plan, som den var udstukket og ønsket af sportsdirektøren, siger Konyshev.

Alexey Tsatevich fik oprindeligt en tidsstraf på seks minutter og 48 sekunder samt en bøde på 100 schweizerfranc (675 kroner) af løbskommissærerne.

Mandag er der hviledag i Giroen, der fortsætter tirsdag, når rytterne på 10. etape bevæger sig godt 200 kilometer fra Bisenzio til Sestolast. Gianluca Brambilla (Etixx-Quick-Step) bærer førertrøjen.

/ritzau/