Kendis-biblen "Kraks blå bog" har optaget rekordmange kvinder i år

For første gang nogensinde tilhører 40 procent af de nye navne i Kraks Blå Bog kvinder. I alt er 244 nye personer blevet omtalt i 2015-2016-udgaven, der vejer næsten to kilo.

- Vi får stadig flere forslag udefra til kandidater til blå bog, og det sætter vi pris på, siger Hanne Dal, redaktionschef på Gads Forlag.

- Årets udgave af Kraks Blå Bog er ved at nå sin fysiske grænse på over to kilo. Vi er stolte af, at antallet af nyoptagne kvinder er så højt i år, fortsætter hun.

Den nyeste udgave af opslagsværket indeholder biografier af i alt 8466 personer, hvoraf 244 altså er nye navne. Af dem er 97 kvinder, mens 147 er mænd.

Når man bladrer igennem den nye udgave, vil man blandt andet kunne finde biografier af formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, tidligere fodboldspiller Preben Elkjær og TV-værten Signe Lindkvist, der har angivet sin titel til at være "cirkusprinsesse".

Hvis man ikke orker at vende de mange sider i den tunge fysiske blå bog, kan man også bruge opslagsværket i digital form. Her kan man købe personbiografierne enkeltvis, hvis man har lyst til det. Alternativt kan man købe adgang til hele bogen.

Samtidig er forlaget ved at lægge sidste hånd på en samlet digitalisering af de i alt næsten 130.000 sider med biografier, som Kraks Blå Bog har indhentet og redigeret siden den første udgivelse i 1910.

Når digitaliseringen senere på året bliver afsluttet, bliver der online-adgang til alle 30.000 biografier.

- Kraks Blå Bog er et værdifuldt arbejdsredskab, fordi alle biografier bygger på oplysninger og tilbagemeldinger fra de optagne selv. Den digitale udgave af blå bog åbner op for en endnu større kreds af brugere.

- Og målet er fortsat at levere et autoritativt opslagsværk med ganske mange personoplysninger, som man ikke kan finde andre steder, og som kommer fra en troværdig kilde, nemlig personen selv, siger Hanne Dal.

/ritzau/

 

Dagens Gossip