Kendisser taler for ro og fred i Baltimore

Den 19. april døde den sorte amerikaner Freddie Gray, efter han var blevet hårdhændet behandlet af politiet i byen Baltimore.

Dødsfaldet resulterede i massive demonstrationer og ildkampe mod politiet, og efter Gray mandag blev begravet, eskalerede situationen yderligere.

Her begyndte demonstranter at plyndre butikker og sætte ild til bygninger, og den amerikanske delstat Maryland, hvor Baltimore ligger, har anmodet de omkringliggende stater om at stille med 5000 politibetjente for at få styr på demonstrationerne.

De voldsomme demonstrationer har resulteret i, at en lang række kendisser har brugt de sociale medier til at fordømme volden i den amerikanske by.

- Ingen vinder i Baltimore i nat. Mit hjerte bliver knust af at se nyhederne her i Singapore lige nu, skriver sangerinden Demi Lovato på Twitter.

Også komikeren Kevin Hart har svært ved at se på, at millionbyen står i flammer, mens volden raser mellem demonstranter og politi.

- Det, der lige nu sker i Baltimore, knuser mit hjerte! Jeg går ind for fred, ikke for krig, skriver han.

Journalisten og tv-værten Piers Morgan mener, at demonstrationerne er præsident Barack Obamas ansvar at få styr på.

- Baltimore brænder. Vil præsident Obama virkelig gøre mindre for de sorte amerikanere, end en hvid præsident gjorde? spørger han således på Twitter.

Se Demi Lovatos tweet her: https://twitter.com/ddlovato/status/592882827533910016

Og Kevin Harts her: https://twitter.com/KevinHart4real/status/592855736465633280

Og Piers Morgans her: https://twitter.com/piersmorgan/status/593112233481269248

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip