Kendt advokat blev misbrugt af svindler

Et forsøg på at opnå lån og kreditter til to af sine selskaber har onsdag kostet en 53-årig kvinde to og et halvt års fængsel.

Dommen faldt i Østre Landsret, der således stadfæstede den afgørelse, som Retten i Holbæk nåede frem til i oktober sidste år.

Kvinden er dømt for at have forfalsket underskrifter fra blandt andre den kendte københavnske advokat Merethe Stagetorn og fra to statsadvokaturer.

I 17 tilfælde havde hun fabrikeret breve med en underskrift, der så ud til at stamme fra en advokat eller fra Statsadvokaten for København og fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet.

Af brevene fremgik det, at kvinden ville få udbetalt et større pengeløb, der strækker sig fra 9,5 millioner til 23 millioner kroner.

Den 53-årige kvinde ønskede igennem brevene at opnå lån og kreditter hos Sparekassen Sjælland med hovedsæde i Holbæk og Nykredits afdeling i Holbæk.

Lånene skulle bruges til to selskaber, som kvinden er involveret i. Formålet skulle angiveligt være at holde et byggeselskab kørende i en krisetid.

Kvinden blev dømt for forsøg på bedrageri over for et af pengeinstitutterne og for bedrageri på omring to millioner kroner over for det andet.

I et af brevene med falsk underskrift stod der blandt andet, at den 53-årige kvinde skulle modtage 23 millioner kroner, når en bodelingssag med hendes eksmand blev afsluttet.

Kvinden har tidligere erkendt, at hun havde fabrikeret de 17 dokumenter.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip