Kendt matchfixer: Jeg sad med på trænerbænken

Det var ikke specielt svært for Wilson Raj Perumal at sørge for, at visse fodboldkampe fik det udfald, som han gerne ville have.

Den 49-årige singaporeaner er fire gange dømt for matchfixing, men har besluttet sig for at stoppe sin kriminelle løbebane.

Tidligere på året udgav han bogen "Kelong Kings", og i et interview med CNN fortæller han, hvordan han lykkedes med at fixe mellem 80 og 100 kampe.

- Nogle gange sad jeg med på bænken og fortalte spillerne og træneren, hvad de skulle gøre. Det var nemt, og der var ingen, der kontrollerede det, siger han til tv-stationen.

Wilson Raj Perumal begyndte i det små i sit hjemland, men da internettet blev mere udbredt, udvidede hans arbejdsområde sig betragteligt.

- Vi kunne se kampe fra hele verden. Jeg fik muligheden for at gå efter sårbare lande og folk, der var modtagelige over for bestikkelse.

Så jeg stiftede et firma og begyndte at sende mails til fodboldforbund og pleje mine forbindelser, siger han.

Wilson Raj Perumal har angiveligt haft kontakter i over 50 lande, herunder Finland, hvor han i 2011 blev arresteret og dømt for at have fixet kampe i den bedste fodboldliga.

Han samarbejder nu med det internationale fodboldforbund Fifa om at kortlægge aftalt spil, men mener, at der burde gøres meget mere for at stoppe det.

- Fifa gør en masse for at komme racismen til livs, men jeg mener, at matchfixing er et større problem end racisme.

- Ikke at det er forkert at bekæmpe racismen, men matchfixing er et mere presserende problem, siger singaporeaneren.

Matchfixeren anslår selv, at han har tjent fem millioner dollar på sine ulovlige aktiviteter, men han hævder, at han har spillet alle pengene op igen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip