Kendt sanger afhørt af politiet i pædofilisag

Britisk politi har lørdag afhørt Cliff Richard, der er en af Storbritanniens mest kendte sangere, i forbindelse med en anklage om et seksuelt overgreb i 1980'erne mod en dreng under 16 år. Det oplyser Richards talsmand.

Den 73-årige britiske sanger mødte frivilligt op hos politiet og blev afhørt i forbindelse med sagen, men han er ikke anholdt eller sigtet.

Afhøringen kommer efter at hans luksuslejlighed i det sydlige England blev ransaget af politiet i sidste uge i forbindelse med sagen. Sangeren selv var ikke i huset, da politiet ankom.

Cliff Richard nægter enhver beskyldning om, at han skulle være involveret i et overgreb mod en dreng for over 20 år siden.

- I mange måneder har jeg været opmærksom på beskyldninger mod mig om historiske usømmeligheder, der har cirkuleret online, sagde den 73-årige sanger i en udtalelse i sidste uge.

- Beskyldningerne er komplet usande, lød det fra Cliff Richard.

Efter politiets afhøring fortalte Richards talsmand, at sangeren samarbejdede og svarede på alle spørgsmål.

- Og så gentog han ellers, at disse påstande er fuldstændig falske, og at han vil fortsætte med at samarbejde fuldt ud med politiet. Det er ikke passende for Sir Cliff at sige mere på dette tidspunkt, lyder det fra talsmanden.

Cliff Richard har solgt 21,5 millioner singler - mere end nogen anden mandlig britisk sanger - og han er den eneste, der kan bryste sig af at have haft mindst ét album i top-fem i Storbritannien i hver af de seneste syv årtier.

Sidste år udgav han album nummer 100. Den 73-årige popstjerne blev slået til ridder i 1995.

/ritzau/AFP