Kenneth Hemstedt fra København bliver første dansker på sørøverø i Stillehavet

48-årige Kenneth Hemstedt fra København bliver den første dansker, der sætter foden på en ubeboet sørøverø sydvest for Mexico.

Missionen er, at give hele verdens radioamatører  mulighed for at opnå kontakt med flere midlertidige radiostationer på øen.

Den 21. februar tager danske Kenneth Hemstedt afsted med kurs mod Stillehavsøen Isla de la Passion også kendt som Clipperton Island, fire dages sejlads sydvest for Mexico i det østlige Stillehav.

Kenneth deltager sammen med en række videnskabsfolk fra bl.a. Frankrig, USA og Tyskland i en to uger lang ekspedition til den særdeles utilgængelige og ubeboede gamle sørøverø. I ekspeditionen deltager desuden et belgisk medlem af Adventurers Club, samt et fransk filmhold.

Kenneth Hemstedt, der til daglig er indkøbschef, deltager dog ikke som videnskabsmand, men som radioamatør. Hans opgave er, sammen med andre af deltagerne at etablere en række midlertidige radiostationer på øen, og således give hundredetusindevis af radioamatører over hele verden mulighed for at opnå kontakt med denne, for radioamatører, særdeles eftertragtede geografiske entitet.

Stationerne vil være i gang 24 timer i døgnet i 10 dage. Dagstemperaturen er op til 45 grader, med risiko for  skybrud.

Det er tilsyneladende første gang nogensinde at en dansker sætter fod på øen, som første gang i 1771, og siden igen fra 1931 har været en fransk besiddelse.

 

Dagens Gossip