Kent Nielsen: Pokalfinalen er det største

Den største enkeltstående sportsbegivenhed i Danmark.

Det kalder AaB-træner Kent Nielsen pokalfinalen i fodbold, inden nordjyderne torsdag aften netop spiller pokalfinale i Parken mod FC København.

- I kan komme med lokalopgør og alt muligt andet, men i en pokalfinale spiller du om noget. Det skal afgøres på dagen. Det bliver ikke større end pokalfinalen herhjemme.

- Jeg har altid selv været meget stor fan af pokalturneringer, siger Kent Nielsen, der i søndags så sit hold vinde superliga-guldet.

- Se på England og FA Cuppen. Den har en enorm betydning. Desværre er traditionen ikke den samme i Danmark, og det har vi alle sikkert et ansvar for, siger Kent Nielsen, der har en fortid som spiller i Aston Villa.

Kent Nielsen siger, at pokalturneringen har stor betydning for klubbens fans.

- Hvis du spurgte vores fans i vinters, så havde de nok sagt, at det var vigtigst at komme i pokalfinalen og vinde den. Sådan ser de nok ikke på det mere, men det er bare for at understrege, hvor stort det ville være for klubben og fansene at komme i en pokalfinale og vinde.

- Der var nok ikke mange i Aalborg, som troede, at det var realistisk at stå som danmarksmestre til sidst.

- Nu er vi i finalen, og der kommer vist over 10.000 AaB-tilhængere fra Aalborg. Og vi ved, at hver eneste gang vi er på Sjælland, så kommer der mange nordjyder, som bor i København, for at se os, siger Kent Nielsen.

Pokalfinalen begynder klokken 20.

/ritzau/

 

Dagens Gossip