Kenyanske soldater dræber fem mistænkte for massakrer

Skrevet af admin

19/06/2014

Mest læste i dag

Kenyanske sikkerhedsstyrker har skuddræbt fem personer, der er mistænkt for at stå bag to blodige massakrer tidligere på ugen, hvor mindst 65 mennesker blev slået ihjel.

- Fem mistænkte gerningsmænd er blevet skudt og dræbt under flugt. Tre AK-47 geværer og adskillig ammunition er tilbage i vores varetægt, skriver det kenyanske indenrigsministerium i en besked på Twitter.

Natten til mandag blev op mod 50 mennesker dræbt i landsbyen Mpeketoni, og natten til tirsdag blev mindst 15 mennesker dræbt, da bevæbnede mænd angreb landsbyen Poromoko, der ligger tæt på Mpeketoni. Begge landsbyer ligger ved kysten mellem havnebyen Mombasa og grænsen mod nord til Somalia.

Oprørere fra den somaliske islamistbevægelse al-Shabaab har taget skylden for angrebene.

Al-Shabaab har siden 2011 udført adskillige tilsvarende angreb og terroraktioner i Kenya, efter at kenyanske soldater forsøgte at hjælpe styret i Somalia med at nedkæmpe terroristerne.

I september sidste år omkom 67 mennesker under et angreb mod indkøbscentret Westgate i Nairobi i Kenya. Og i begyndelsen af maj i år blev tre dræbt og 86 såret, da to bomber eksploderede ved en busterminal i landets hovedstad.

/ritzau/AFP