Kenyas præsident brænder 15 ton elfenben af

Kenyas præsident, Uhuru Kenyatta, har tirsdag eftermiddag sat ild til en stor bunke elfenben, der kommer fra statens lager af stødtænder fra elefanter.

Bunken vejede 15 ton.

Da præsidenten stak ild på stødtænderne, erklærede han, at Kenyas samlede lager af elfenben inden årets udgang vil være ødelagt.

- Det er en del af Kenyas politik at frigøre elfenben fra økonomisk nytteværdi, som Kenyatta sagde, mens flammerne åd sig igennem 15 ton elfenben.

Dyreværnsfolk siger, at der er tale om det største kvantum elfenben, der nogensinde er blevet brændt af.

En stor del af stødtænderne fra de elefanter, der bliver skudt af krybskytter, smugles til Det Fjerne Østen, herunder Kina.

I lighed med horn fra næsehorn, tigerklør og mange andre dele fra truede dyrearter bruges også stødtænder til traditionel medicin i Kina og andre asiatiske lande.

Elfenben bruges også til skulpturer og udskæringer.

Men prisen er livet for de store dyr, som bliver dræbt.

I en fælles rapport i december fra organisationerne Save The Elephants og The Aspinall Foundation hedder det ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flere end 100.000 vilde elfanter blev skudt og dræbt i perioden fra 2010 til 2012.

Slagteriet, hedder det i rapporten, skyldtes hovedsageligt, at den illegale handel med elfenben i Kina er "ude af kontrol".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip