Kerber slår tenniskomet og møder Serena Williams

Finalen i Australian Open bliver et anliggende mellem verdensetteren Serena Williams og Angelique Kerber, der er nummer seks i verden.

Det står klart, efter at Kerber torsdag morgen dansk tid vandt 7-5, 6-2 i semifinalen i Melbourne over den britiske overraskelse Johanna Konta.

Kerber er den første tysker, der når frem til en finale i en grand slam-turnering, siden Sabine Lisicki gjorde det i Wimbledon i 2013.

- Det er et specielt øjeblik for mig. Jeg er i en grand slam-finale for første gang i karrieren.

- Jeg ser frem til at spille mod Serena i finalen. Det er vildt at skulle spille mod verdens nummer et, og jeg skal spille mit bedste tennis for at vinde kampen.

- Jeg har intet at tabe og skal forsøge at nyde finalen, lyder det fra syvendeseedede Kerber i et interview på tennisbanen.

- Det er uvirkelig følelse at spille her på Centre Court, og jeg håber, I vil støtte mig lørdag, siger hun.

Konta var godt med i første sæt mod Kerber, selv om tyskeren kom foran 3-0 efter to hurtige servegennembrud. Konta brød dog flot tilbage to gange og udlignede til 3-3 i vundne partier.

Duellanterne fulgtes herefter pænt ad frem til stillingen 5-5. Men derfra vandt Kerber fire partier i træk, hvilket gav hende sættet og en god start på andet sæt med en 2-0-føring.

I alt lavede Konta hele 36 uprovokerede fejl, hvilket svarer til ni rene partier. Til sammenligning blev Kerber kun noteret for 11 uprovokerede fejl.

- Johanna har haft en fantastisk uge, og hun vil få en stor fremtid. Hun vil vinde mange turneringer i fremtiden, siger Kerber om sin modstander, der er nummer 47 i verden.

I finalen skal Kerber møde topseedede Serena Williams, og tyskeren håber at få et godt råd fra legenden og idolet Steffi Graf.

- Lad os se. Det håber jeg. Så Steffi, skriv til mig. Dette er fantastisk for tysk tennis. Og fansene er utrolige, siger Kerber.

Ikke siden 1996 har en tysk kvinde spillet finale i Melbourne. Anke Huber tabte dengang til amerikaneren Monica Seles. Den seneste tyske titeltriumf i Australian Open kom ved Graf i 1994.

/ritzau/

 

Dagens Gossip