Kerry advarer om mulige droneangreb i Irak

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at han er åben over for at samarbejde med Iran, der er USA's traditionelle fjende, om Irak, og han advarer samtidig om, at droneangreb er en mulighed for at stoppe de militantes fremmarch i dele af det nordlige Irak.

- Jeg udelukker intet, som kan være konstruktivt, siger Kerry til Yahoo News, efter at han blev spurgt om et muligt samarbejde mellem USA og Iran, der er allieret med den shiamuslimsk-ledede regering i Bagdad under ledelse af premierminister Nuri al-Maliki.

Kerry siger også, at præsident Barack Obama er i gang med omhyggeligt at undersøge hver eneste mulighed for at få stoppet jihadisterne - også droneangreb.

I forbindelse med Iran fremhævede Kerry, at der er usikkerhed omkring landets kurs.

- Lad os se, hvad Iran er villig til og ikke villig til, før vi fremsætter flere udtalelser, siger han.

Selv om USA og Iran ikke har formelle diplomatiske relationer, så vil drøftelser mellem amerikanske og iranske repræsentanter kunne finde sted allerede i denne uge i forbindelse med et møde i Wien om Teherans omstridte atomprogram.

Den amerikanske viceudenrigsminister Bill Burns, som har ledet hemmelige forhandlinger med Iran i Oman om atomprogrammet, er med den amerikanske delegation i Østrig, hvilket tyder på, at andre emner end planlagt er på dagsordenen.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip