Kerry før møde: Fortsat stor uenighed om Irans atomprogram

USA's udenrigsminister, John Kerry, siger, at der fortsat er store uenigheder mellem Iran og seks stormagter, der søndag er i Wien for at forhandle om Irans atomprogram.

- Selvfølgelig har vi nogle meget store huller nu (mellem parterne, red.), så vi er nødt til at se, om vi kan gøre nogle fremskridt, siger John Kerry forud for møder om Iran med blandt andre EU's udenrigschef, Catherine Ashton, og et par europæiske udenrigsministre.

Den såkaldte P5+1-gruppe - der tæller USA, Storbritannien, Frankrig, Rusland, Kina og Tyskland - er i disse dage i Østrigs hovedstad for at forhandle om præstestyrets kontroversielle atomprogram med Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif.

Forud for møderne har højtstående embedsmænd arbejdet på at få en aftale i hus inden en tidsfrist, der udløber den 20. juli.

Samtalerne sidder fortsat fast, når det handler om at blive enige om, hvor meget uran Iran skal have lov til at berige.

- Det er afgørende at sikre sig, at Iran ikke udvikler atomvåben, og at deres program er fredeligt, lyder det fra Kerry.

De fem permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet samt Tyskland ønsker, at Iran nedtrapper sine nukleare aktiviteter, så den udbredte frygt for, at landet er ved at udvikle atomvåben, bliver dæmpet.

Men iranerne insisterer på, at atomprogrammet udelukkende tjener fredelige formål.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip