Kerry til iransk kollega: Vores atomsanktioner fastholdes

USA's udenrigsminister, John Kerry, slår under et møde med sit iranske modstykke fast, at supermagten ikke har tænkt sig at slække på sine sanktioner mod styret i Teheran.

Kerry og udenrigsminister Mohammad Javad Zarif mødtes søndag ved den årlige sikkerhedskonference i München for at diskutere næste måneds møde mellem seks stormagter og Iran.

Her er målet at nå et bredere forlig efter den mangeårige konflikt om iranernes atomprogram.

- Udenrigsminister Kerry gentog vigtigheden af, at ​​begge parter forhandler i god tro, og at Iran overholder sine forpligtelser i henhold til den fælles handlingsplan.

- Han gjorde det også klart, at USA vil fortsætte med at håndhæve de eksisterende sanktioner, siger en embedsmand fra det amerikanske udenrigsministerium.

Parterne nåede i november en milepæl, da Iran og de seks stormagter i atomgruppen P5+1 - USA, Kina, Rusland, Storbritannien, Frankrig og Tyskland, blev enige om, at Iran skal standse sine mest kontroversielle atomaktiviteter.

Til gengæld lettes der en smule på sanktionerne mod landet, der har haft voldsomme konsekvenser for landets økonomi i de seneste år.

Styret i Teheran indleder 18. februar drøftelserne med atomgruppen P5+1 i Wien, hvor ambitionen altså er at finde frem til en mere permanent løsning på Irans omstridte atomprogram.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip