Kesi: Jeg vil udrydde janteloven

Han er en del af den unge, højtråbende generation af Nørrebro-rappere, der stormede frem i 2011, og 22-årige Kesi, med det borgerlige navn Oliver Kesi Chambuso, mener da også selv, at de står for noget helt særligt.

- Vi er i virkeligheden en ret flamboyant generation, siger Kesi til Ritzau Fokus og peger på, at slænget af rappere, der blandt andet inkluderer TopGunn og Kidd, gør deres for at aflive de sidste rester af janteloven.

Og det er vigtigt for rapperen, der ikke er bange for at sætte sig selv i spotlyset med sine stærke gloser og den selvsikre attitude, der ikke kun afspejles i hans sange, men også i hans drømme.

I 2012 proklamerede rapperen, at han året efter ville spille på sin egen scene på Roskilde Festival i en alder af kun 19 år. Det skete ikke, men alligevel fortryder han ikke sin selvsikre udmelding.

- Det motiverer mig at smide ord ud i verden. Hvis du ikke siger det højt, er din drøm ikke noget. Hvis du siger det højt, er det et mål, siger Kesi til og fortsætter:

- Det kan da godt være, at Roskilde Festival sidder og griner ad mig et sted, men der er nogle, der er nødt til at sige tingene lige ud, siger han.

Den attitude vil han sammen med sine rapper-kollegaer gerne være med til at give videre til unge, og han føler, at de er godt på vej.

Fortjenesten er dog ikke deres alene, understreger han. Kunstnere som Nik & Jay har banet vejen, og også nutidens unge gør op med loven om at lægge bånd på sig selv. 

- Janteloven forsvinder, fordi folk tør flere og flere ting. De unge i dag køber dyre sneakers og dyrt tøj. De er påfugle, hvor det handler om, hvem der ser bedst ud, siger Kesi, der glæder sig over, at hans generation er med til at give janteloven dødsstødet.

- Vi håber, at om ti år så har folk endnu mere selvtillid. Det kan forhåbentlig også være med til at formindske mobning, siger Kesi.

Kesi er netop nu aktuel med albummet "Barn af byen".

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip