Kesslers overmand valgt ind i Hall of Fame

Den walisiske bokselegende Joe Calzaghe blev søndag sammen med to andre af sportens største navne valgt ind i International Boxing Hall of Fame.

Calzaghe, som tilføjede danske Mikkel Kessler det første nederlag, vandt samtlige sine 46 kampe som professionel. Heraf de 32 på knockout.

I sin 15 år lange karriere forsvarede han sine VM-bælter i supermellemvægt hele 21 gange og sluttede karrieren med sejre over verdensnavne som Roy Jones og Bernard Hopkins i letsværvægtsklassen.

Oscar De La Hoya og Felix Trinidad blev også valgt ind i boksningens hellige hal.

De La Hoya nåede at vinde 10 VM-titler i seks vægtklasser som professionel efter at have afsluttet en strålende karriere som amatør med en guldmedalje ved OL i Barcelona i 1992.

Den 41-årige De La Hoya, der har mexicansk-amerikansk baggrund, blev en af de mest populære boksere i nyere tid.

De La Hoya forlod ringen som taber i sin sidste kamp i 2008 mod filippineren Manny Pacquiao. Allerede inden han lagde handskerne fra sig, havde han taget hul på en succesfuld karriere som promoter.

En af hans rivaler, Felix Trinidad, er også fundet værdig nok til en plads i Hall of Fame. Puertoricanerens rekordliste lyder på 42-3 med 35 knockouts. To af hans tre nederlag kom i karrierens sidste to opgør, men Trinidad er blandt de få, der formåede at besejre netop De La Hoya.

International Boxing Hall of Fame ligger i Canastota i delstaten New York.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip