Kevin Magnussen besejret af Button i kvalifikationen

Kevin Magnussen indleder søndagens Formel 1-grandprix i São Paulo fra en startplads som nummer syv.

Det er et faktum efter lørdagens kvalifikation på banen i Brasilien.

Den danske McLaren-kører var i den tredje og afsluttende kvalifikation, Q3, efter sin teamkammerat, briten Jenson Button, der blev nummer fem.

Kevin Magnussen lagde stærkt ud i Q1, den første af de tre kvalifikationer, hvor han var tredjebedst.

I Q2, hvor de 10 hurtigste kørere kom videre, blev Kevin Magnussen nummer ni, inden han altså sluttede som nummer syv i Q3.

Magnussen og Button konkurrerer efter al sandsynlighed om en plads hos McLaren i næste sæson, efter at teamet har meldt ud, at det ønsker at tilknytte den spanske Ferrari-kører, Fernando Alonso.

Den førende i VM-stillingen, briten Lewis Hamilton, så ud til at være hurtigst, da han satte bedste tid lige ved udløbet af kvalifikationen.

Kort tid efter kom Mercedes-teamkammeraten, Nico Rosberg, imidlertid drønende og satte bedste tid, 0,033 sekunder foran Hamilton.

Nico Rosberg var også hurtigst i begge fredagens træninger, og det samme var tilfældet, da kørerne tidligere lørdag kørte den afsluttende træning inden kvalifikationen.

Mercedes-køreren lagde også stærkt ud ved at være hurtigst i både Q1 og Q2, så tyskeren har foreløbig været bedst hele vejen i São Paulo.

Lewis Hamilton har dog vundet de seneste fem grandprix'er, og briten har i alt sejret i 10 af sæsonens 17 grandprix'er.

Han fører i den samlede VM-stilling med 316 point, mens Nico Rosberg har 292 point på andenpladsen.

Jenson Button har 94 point på syvendepladsen, mens Kevin Magnussen er nummer 10 med 53 point.

Grandprix'et i Brasilien er sæsonens næstsidste. Det sidste bliver kørt i Abu Dhabi, hvor der er dobbelt så mange point på spil som i sæsonens første 18 løb.

/ritzau/

 

Dagens Gossip