Kevin Magnussen langt fra point i Shanghai

Racerkøreren Kevin Magnussen mangler fortsat at sikre sig de første VM-point efter sit comeback til Formel 1.

Den 23-årige danske Renault-kører endte søndag på en 17.-plads i Shanghai, hvor tyske Nico Rosberg (Mercedes) med årets tredje sejr af tre mulige udbyggede sin føring i kampen om VM-titlen.

Magnussen kæmpede hele dagen i den sidste halvdel af feltet ligesom i Melbourne og Bahrain, hvor danskeren tog en 12.- og en 11.-plads.

Sæsonens tredje grandprix fik en på alle måder dramatisk start med flere overhalinger og kollisioner.

De to Ferrari-kørere Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen ramlede sammen og fik beskadiget hinandens biler.

Også verdensmesteren Lewis Hamilton (Mercedes), der startede sidst af de 22 kørere, kom i problemer, da han blev ramt af Felipe Nasr (Sauber).

Nede bagved udnyttede Kevin Magnussen hurtigt konkurrenternes problemer på første omgang til at veksle startpositionen som nummer 17 til en 14.-plads.

Dramatikken var slet ikke ovre. Red Bulls Daniel Ricciardo mistede på fjerde omgang sit ene bagdæk, hvilket betød, at australieren raslede ned i feltet og en kort overgang sendte Magnussen op på 13.-pladsen.

En safety car kom på banen, og de fleste kørere - deriblandt Magnussen - tog et pitstop, mens stumperne fra Ricciardos bil blev fjernet fra asfalten.

Da bilerne igen kunne give den gas, begyndte Ricciardo, Räikkönen og Lewis Hamilton at arbejde sig op gennem feltet.

Hamilton virkede helt ustyrlig, og efter en tredjedel af løbet havde briten kørt sig op fra sidstepladsen til en placering som nummer tre.

Oppe foran havde Mercedes-holdkammeraten Rosberg for længst sat kursen mod endnu en sejr.

Kevin Magnussen kunne ikke helt fastholde sin position og lå længe og kæmpede om placeringerne fra 14 til 20 i bagenden af feltet.

I den direkte duel med Renault-holdkammeraten Jolyon Palmer, lignede danskeren igen en vinder. Midtvejs i løbet foretog Magnussen blandt andet en overhaling af Palmer, der kort efter lå bagest af alle 22 kørere.

Danskerens britiske teamkollega endte på sidstepladsen i Shanghai.

/ritzau/

 

Dagens Gossip