Kevin Magnussen starter som syver på Suzuka-banen

Den danske Formel 1-stjerne Kevin Magnussen har haft god fart i sin McLaren-racer forud for det japanske grandprix.

Efter lørdagens kvalifikation stod det klart, at han på sin 22 års fødselsdag starter søndagens grandprix på Suzuka-banen i position nummer syv.

Efter placeringer som nummer seks og otte ved fredagens træninger og en syvendeplads ved lørdagens træning havde Magnussen sat næsen op efter en startposition blandt de 10 forreste, hvilket krævede en plads i den sidste kvalifikation, Q3.

I første omgang havde danskeren ingen vanskeligheder ved at avancere fra Q1 med en sjetteplads, og heller ikke Q2 bragte Magnussen i fare for eliminering. Tiden 1.34,229 minutter rakte fortsat til at være feltets sjettehurtigste.

Helt så hurtigt formåede han ikke at køre i Q3, men med 1.34,242 lykkedes det at sikre syvendehurtigste tid. Det var en smule hurtigere end teamkammeraten, Jenson Button, der søndag starter som nummer otte.

Det er fjerde kvalifikation i træk, at han er hurtigere end Button.

I den samlede stilling fører englænderen dog stadig klart foran danskeren. De har henholdsvis samlet 72 og 39 point.

Mercedes-kørerne Lewis Hamilton og Nico Rosberg kæmper i en hård duel om årets titel. Søndag starter Rosberg i pole position lige foran Hamilton.

Med tiden 1.32,506 var Rosberg knap to tiendedele af et sekund hurtigere end rivalen og holdkammeraten. Finnen Valtteri Bottas (Williams) satte tredjehurtigste tid.

Søndagens grandprix, der er sæsonens nummer 15, begynder klokken 08.00 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip