Kevin Magnussen tager syvendeplads i Østrig

Kevin Magnussen (McLaren) scorede søndag seks VM-point efter en syvendeplads i det østrigske Formel 1-grandprix i Spielberg.

Det er danskerens bedste resultat siden debuten i Melbourne for tre måneder siden, hvor Magnussen sluttede på andenpladsen.

Desværre for Magnussen blev han overhalet af Sergio Perez (Force India) fem omgange før afslutningen på grund af en bremsefejl. Magnussen overtog før denne sæson sædet hos McLaren fra netop Perez.

Tyske Nico Rosberg (Mercedes) var hurtigst i Østrig og udbyggede sin føring i VM-stillingen til holdkammeraten Lewis Hamilton, der blev toer. Rosbergs forspring til Hamilton er nu på 29 point.

Kevin Magnussen startede fra sjette position og forsvarede fra start sin placering ganske godt.

Allerede på 11. omgang valgte danskeren som en af de første at køre i pit for at få skiftet sine dæk, hvilket betød, at han raslede ned på 15.-pladsen.

Flere af konkurrenterne tog også et hurtigt pitstop, hvilket sendte Magnussen seks placeringer frem. En regulær overhaling af Pastor Maldonado (Lotus) betød, at danskeren lidt senere erobrede ottendepladsen.

Da alle de bedste kørere havde taget det første pitstop efter 30 af 71 omgange var Magnussen tilbage på den sjetteplads, han indledte fra. På det tidspunkt var han godt 20 sekunder efter den senere vinder Nico Rosberg (Mercedes).

Kevin Magnussen raslede atter tilbage i feltet, da han efter 40 omgange som en af de første tog sit andet pitstop. Selv om det sendte ham ned som 10'er, så var timingen perfekt for danskeren, der kom ud på banen uden andre kørere lige foran sig.

Det betød, at Magnussen kunne sætte nogle flotte omgangstider, der var med til at bane vejen for søndagens flotte resultat.

Sergio Perez kom dog bagfra med masser af fart, og da danskeren hen imod afslutningen fik trådt lidt for hårdt på bremsen, så kørte mexicaneren forbi.

Helt fremme lå Rosberg og kæmpede for at holde de to Williams-kørere Valtteri Bottas og Felipe Massa samt holdkammeraten Lewis Hamilton bag sig.

Massa og Bottas var bedst i lørdagens kvalifikation, og det er tydeligt, at Williams er tæt på at matche Mercedes, der har været suveræne i 2014. Finske Bottas endte med at køre en tredjeplads hjem.

Den forsvarende verdensmester, tyske Sebastian Vettel, havde endnu en elendig dag på grund af tekniske problemer. Vettel udgik hurtigt af løbet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip