Kevin om ny podieplads: Har ondt af min modstander

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen ender som nummer to ved årets første grandprix i Melbourne, da australieren Daniel Ricciardo er blevet diskvalificeret fra løbet.

Afgørelsen betyder, at Magnussens holdkammerat hos McLaren, Jenson Button, rykker op på en tredjeplads. Og danskeren føler med australske Ricciardo, der kører for Red Bull.

- Jeg er selvfølgelig glad for at være rykket op på andenpladsen, og det er fantastisk for Jenson, at han er rykket op på tredjepladsen, siger Magnussen.

- Men jeg har ondt af Daniel, der kørte et stort løb i sit første Formel 1-løb for sit nye hold foran sit hjem hjemmepublikum, siger Kevin Magnussen.

De to nye podiepladser til McLaren betyder, at holdet får 33 point for placeringerne i stedet for 27.

Kørerne skal i denne sæson holde sig under en grænse på 100 kilo brændstof per løb - en grænse som Ricciardo har overskredet.

Af dommernes beslutning fremgår det dog, at Red Bull-holdet har lavet en brøler, og at den australske kører reelt er uden skyld.

Red Bull har appelleret afgørelsen, da holdet mener, at man har fuldt reglerne. Red Bull-chef Christian Horner er "ekstremt skuffet og overrasket" over beslutningen, siger han i Melbourne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip