Khader om fransk tragedie: Vi har ikke set det værste endnu

Angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo har rystet det meste af Europa. Men ifølge Naser Khader, mellemøstkender og senior fellow ved Hudson Institute i Washington, kan Vesten vente sig flere af denne type angreb.

- Jeg tror desværre, at vi ikke har set det værste endnu. Vi har nogle indre fjender iblandt os, der vil os det ondt, siger Naser Khader til Ritzau.

Khader kendte flere af de tegnere, der onsdag blev dræbt i angrebet i Paris. Han mødte dem første gang i 2006, da han modtog en europæisk, sekulær pris på rådhuset i Paris.

- Jeg var i chok, da jeg hørte det, for jeg kendte flere af dem og har spist middag med dem, siger Naser Khader, der også har vidnet til fordel for Charlie Hebdo i en retssag, som en muslimsk organisation havde anlagt mod bladet.

- Jeg var træt af, at islamister tog monopol på islam, fordi de påstod, at alle muslimer blev krænket af tegningerne i bladet. Det gjorde jeg ikke, og det sagde jeg i retssalen, fortæller den tidligere danske toppolitiker.

Ifølge Naser Khader skal den danske befolkning og medierne være ekstra opmærksomme i den kommende tid.

- Jeg vil ikke være med til at optrappe frygten, men man kan ikke udelukke, at der kommer flere angreb. Danmark har en meget udpræget grad af ytringsfrihed, og de er fjender af ytringsfrihed. Så Danmark er på deres liste over lande, der er islamfjendske, lyder det fra Khader.

Han glæder sig over den reaktion, som angrebet er blevet mødt med i Danmark og i resten af verden.

- Det har været dejligt at se så mange muslimer, kristne og jøder stå skulder ved skulder og tage afstand fra angrebet. Det er det, der skal til. Jeg håber, at det bliver en game changer for mange muslimer, siger Khader.

/ritzau/

 

Dagens Gossip