Kickstart fra de unge socialdemokrater: 14 nye medlemmer

Elo Christoffersen

|

05/09/2013

Dagens topnyheder

Mandag var DSU Kolding på den årlige skolestartskampagne, hvor de besøgte Munkensdam Gymnasium, Kolding Gymnasium og Hansenberg. Tidligere år har skolestartskampagne aldrig været en stor succes  i Kolding, men i år tog den tilbagevendende begivenhed en helt anden drejning.

- De sidste par år har det altid været svært at hverve nye medlemmer. Ikke nok med at skolens ledelser i Kolding vil holde skolen og elevernes frikvarterer neutrale, hvad angår politik, og man dermed bliver nægtet adgang, så har vi aldrig formået rigtigt at få fat på de unge i Kolding, siger Mikkel Christophani, formand for DSU Kolding.

På trods af den ikke så tydelig fremgang, tog de unge socialdemokrater alligevel ud blandt de studerende for at hverve nye medlemmer, og målsætningen var ikke lagt særlig højt. To nye medlemmer var deres mål for hele dagen.

Men da de startede på Munkensdam mandag morgen, gik der ikke længere end en halv times tid, før de havde nået deres målsætning. Aldrig har humøret været så højt, så de blesluttede at sætte en ny målsætning på syv nye medlemmer.

- Da vi så kom op på Kolding Gymnasium tog det fart. Folk var rigtig glade og imødekommende, og tilbuddet om et medlemskab i Danmarks største ungdomspolitiske organisation og en forening med gode værdier og kæmpe fællesskab tiltalte de unge. Meget hurtigt nåede vi op på syv medlemmer, og da dagen var omme, blev det til i alt 14 nye medlemmer, fortæller Mikkel Christophani.

Dermed er de unge socialdemokrater i følge formanden selv, med 46 medlemmer godt rustet til den kommende kommunalvalgkamp, hvor de skal kæmpe for at få valgt Christian Haugk som ny socialdemokratisk borgmester i Kolding.