Kiel slår danskerklub og intensiverer titelspænding

11/05/2014

Flensburg-Handewitt er matematisk ude af den tyske mesterskabskamp, mens Kiel har reduceret den til en intens tvekamp. Det er konklusionen efter de to nordtyske klubbers stormøde i Bundesligaen søndag.

På hjemmebane sejrede Kiel med 33-25, og bringer sig dermed op på 55 point ligesom Nicklas Landins klub Rhein-Neckar Löwen. Sidstnævnte har dog den bedste målforskel med nu otte mål og har på papiret det nemmeste slutprogram i de to sidste runder.

Flensburg-Handewitt med 50 point er sat helt af og skal nu slås med HSV om tredjepladsen.

Kiel med René Toft Hansen lagde ellers svagt ud, og Flensburgs svenske målmand Mattias Andersson kom stærkt i gang og medvirkede til en tidlig føring til udeholdet.

Flensburg havde overtaget i det første kvarter, og Anders Eggert fik en god start og viste stor sikkerhed på tre tidlige straffekast.

Men Kiel udnyttede en Flensburg-udvisning til at bringe sig helt tilbage, og så tippede kampen over til hjemmeholdet, der kunne gå til pausen foran 15-12.

I den første del af anden halvleg tog Kiel yderligere afstand og afgjorde reelt kampen. Flensburg reducerede til 23-26, men nærmere kom holdet ikke. Det sluttede med en sejr på hele otte mål til Kiel, for hvem René Toft scorede tre mål.

For Flensburg scorede Anders Eggert fem mål, og Lasse Svan Hansen og Thomas Mogensen noterede sig for hver to scoringer.