Kielce-træner slipper med bøde for Gudmundsson-angreb

Den kommende danske landstræner Gudmundur Gudmundsson fik ikke medhold i sin påstand om, at Vive Targi Kielce-træneren Talant Dujshebaev havde slået ham i skridtet under en Champions League-kamp.

Det europæiske håndboldforbund (EHF) kunne ud fra tv-billeder og andet materiale ikke konkludere, at Talant Dujshebaev havde slået Gudmundur Gudmundsson.

Håndboldforbundet oplyser på sin hjemmeside, hvorfor det ikke kan konkluderes, at den islandske træner blev slået i skridtet:

- Video af episoden, samt efterretninger fra de EHF-delegerede, kan ikke bevise den angivelige fysiske kontakt, fordi sådan en kontakt ikke kan observeres fra kameravinklen, og ingen af de EHF-delegerede så den fysiske kontakt.

EHF har til gengæld tildelt Talant Dujshebaev en bøde på 5000 euro (37.300 kroner) for usportslig opførsel i forbindelse med kampen.

Halvdelen af bøden skal betales med det samme, mens den anden halvdel kun skal betales, hvis Talant Dujshebaev laver ballade inden 30. juni 2015.

Episoden mellem Talant Dujshebaev og Gudmundur Gudmundsson skete i forbindelse med 1/8-finalen i Champions League mellem Kielce og Rhein-Neckar Löwen, hvor Gudmundur Gudmundsson er træner sæsonen ud.

Gudmundur Gudmundsson bliver ny dansk landstræner efter Ulrik Wilbek, når denne sæson er overstået.

Returkampen mellem Rhein-Neckar Löwen og Kielce spilles på mandag i Tyskland. Kielce vandt den første kamp med 32-28.

/ritzau/

 

Dagens Gossip