KIF er færdig i CL efter smal sejr over Zagreb

22/03/2015

KIF Kolding Københavns håndboldherrer er færdige i Champions League til trods for en hjemmesejr på 23-21 over Zagreb, der nappede pladsen i kvartfinalen.

Kroaterne havde vundet den første 1/8-finale for en uge siden med 22-17, så Bo Spellerberg og co. vidste, at de skulle levere et comeback i søndagens brag i Brøndby-Hallen.

De danske værter havde gode chancer mod et Zagreb-hold, der var til at tale med, men KIF var desværre ikke oppe i allerhøjeste gear.

KIF-spillerne gik ind til de sidste 30 minutter med en føring på 11-9, hvilket betød, at der ved pausen fortsat var et stykke arbejde for det danske mesterhold.

To to-minutters-udvisninger i begyndelsen af anden halvleg gav hjemmeholdet en besværlig start på den påkrævede slutspurt af KIF.

De kroatiske gæster kæmpede sig foran 13-12, og med 22 minutter tilbage virkede missionen umulig for Bo Spellerberg og holdkammeraterne.

På sidelinjen måtte KIF-træner Aron Kristjansson konstatere, at Zagreb-spillerne havde for nemt ved at få afsluttet på Kasper Hvidt og Marcus Cleverly i hjemmeholdets mål.

I modsætte ende havde KIF i lange perioder svært ved at åbne kroaternes forsvar. Der manglede tempo og overgange i værternes offensiv, indtil Lasse Andersson med et kvarter tilbage scorede to gange i træk og sendte KIF i front med 17-15.

De to scoringer gav troen hos både spillere og publikum, og da Kim Andersson gjorde det til 19-16 lidt senere, så det ikke længere umuligt ud.

Zagreb-spillerne formåede dog at holde nerverne i ro, og det lykkedes aldrig KIF at komme tæt på den samlede sejr.