KIF Kolding henter flot sejr på svær polsk udebane

Skrevet af admin

|

24/11/2013

Dagens topnyheder

KIF Kolding København har kurs mod førstepladsen i sin Champions League-gruppe, efter at holdet søndag vandt 26-25 på udebane mod Vive Targi Kielce fra Polen.

Men det holdt hårdt, for danskerne var tæt på at sætte et seksmålsforspring over styr i anden halvleg.

Efter en spændende og hårdt spillet kamp kunne polakkerne have udlignet i de sidste sekunder, men Kasper Hvidt reddede Julen Aguinagaldes straffekast og sikrede sit hold begge point.

Det var polakkernes første nederlag på hjemmebane i denne sæson, og KIF Kolding København har nu vundet begge opgør mod Kielce i gruppen.

Koldingenserne kom overraskende bedst fra start og førte 6-2, men et medlevende publikum og et toptændt polsk mandskab fik hurtigt presset danskerne tilbage på banen.

Uden den skadede forsvarsklippe Lars Jørgensen var KIF-defensiven knap så solid som vanligt, og derfor bragte polakkerne sig siden foran 15-11.

Trods en udvisning til allersidst i første halvleg lykkedes det alligevel for gæsterne at få udlignet til pausestillingen 15-15.

Uafgjort ville have været et fremragende resultat for KIF Kolding København, som dog fik skik på forsvaret efter pausen.

Kasper Hvidt begyndte at tage fra i vanlig stil, og kontraspillet fungerede perfekt.

Bo Spellerberg viste endnu engang overblik og træfsikkerhed i offensiven, men også unge Lasse Andersson var godt skydende og medvirkende til, at Kolding med et lille kvarter igen førte med hele 25-19.

Kielce virkede en smule slukøret, men hang dog i. Og da kræfterne samtidig så ud til at slippe op hos gæsterne, kom polakkerne tættere og tættere på.

Havde det ikke været for Hvidt i målet, var det ikke blevet nær så spændende mod slutningen.

For KIF gik helt i stå angrebsmæssigt, og selv om Stefan Hundstrup helt alene med målmanden kunne have afgjort kampen ved stillingen 26-25, fik han ikke scoret.

Derfor måtte Hvidt altså træde til igen med endnu en redning, og så endte det hele i tumult, efter at den tidligere landsholdskeeper kom i håndgemæng med Aguinagalde i kampens sidste sekunder.

Stillingen i gruppen er den, at THW Kiel fører med 10 point efter seks kampe.

Kolding, der kun har tabt til Kiel indtil videre, har lige så mange point på andenpladsen og er altså bedst i de indbyrdes opgør mod nummer tre, Kielce, der har otte point.

På lørdag møder DM-sølvvinderne portugisiske Porto på udebane i den sidste gruppekamp inden EM i januar.

/ritzau/