KIF Kolding København vinder over polsk storhold

17/11/2013

Der var tætpakket i Brøndby Hallen søndag, da KIF Kolding København vandt med 29-24 over det polske storhold KS Vive Targi Kielce.

Med sejren bringer det danske hold sig op på førstepladsen i Champions Leagues gruppe B, hvor klubben ligesom deres polske modstandere står noteret for otte point efter fem kampe.

Der var lagt op til et jævnbyrdigt opgør, hvor KIF Kolding skulle forsøge at holde klassespillere som kroaten Ivan Cupic og spanieren Julen Aguinagalde nede.

Det lykkedes. I en velspillet første halvleg var danskerne hele tiden et mål eller to foran, og kort før pausen fik KIF Kolding opbygget et forspring på fem mål, der holdt til pausestillingen 17-12.

Kielce havde ellers forsøgt sig med en udskiftning på målvogterposten, hvor tjekken Sławomir Szmal blev erstattet af den tidligere Kolding-keeper Venio Losert, men lige lidt hjalp det.

Særligt fløjspilleren Stefan Hundstrup var iøjnefaldende i første halvleg, hvor han viste stor træfsikkerhed.

Efter pausen arbejdede KIF Kolding-spillerne ihærdigt videre, og de var i flere omgange foran med seks mål.

Hjemmesejren kom aldrig i fare, og de mange tilskuere kunne glæde sig over en flot præstation, hvor defensiven med Kasper Hvidt i målet fungerede upåklageligt.

EM-aktuelle Bo Spellerberg spillede en god, men til tider svingende kamp. Højrefløjen Albert Rocas leverede til gengæld en af sine bedste præstationer som KIF-spiller.

Senere søndag har THW Kiel også muligheden for at komme op på otte point, hvis tyskerne slår gruppens bundhold Dunkerque.