KIF Kolding lider kæmpenederlag og nærmer sig CL-exit

14/02/2016

Champions League-deltagelsen ser i denne sæson ud til at slutte i gruppespillet for KIF Kolding København.

De danske mestre i håndbold blev søndag ydmyget i Ungarn, da holdet tabte hele 23-34 ude til stærke Pick Szeged.

Ungarerne førte 18-13 ved pausen, og begyndelsen på anden halvleg blev et regulært kollaps for KIF Kolding.

Med blot to point for 11 kampe ligger Kolding nummer otte og sidst i gruppe B, hvorfra de seks bedste hold går videre

Klubben har fem point op til franske Montpellier på sjettepladsen.

Pick Szeged, der for længst har sikret avancement til ottendedelsfinalerne, har 15 point og kæmper med om de øverste placeringer i gruppen.

KIF Kolding, der i de to seneste sæsoner er nået frem til ottendedelsfinalerne i Champions League, fik ellers en glimrende begyndelse på kampen i Ungarn.

Det danske hold kom foran 4-2, inden Pick Szeged begyndte at få styr på spillet.

Lasse Andersson lyste op hos danskerne med fire mål på seks forsøg i første halvleg, men ellers var det småt med højdepunkter.

40-årige Kasper Hvidt fik ikke fat i meget i målet, og han blev på et tidspunkt afløst af 44-årige Kristian Asmussen.

Anden halvleg begyndte som et regulært mareridt for KIF Kolding.

Danskerne måtte vente otte minutter på at passere den velspillende José Manuel Sierra i Pick Szegeds mål, mens hjemmeholdet hamrede mål efter mål ind bag Kasper Hvidt.

Først efter seks ungarske scoringer fik Nikolaj Enderleit reduceret til 14-24 for KIF Kolding, og herefter var resten af kampen ren overlevelse i forhold til at begrænse størrelsen af nederlaget.

KIF Koldings nye cheftræner, Antonio Carlos Ortega, forsøgte at råbe sine spillere op mod det veloplagte hjemmehold, men uden held.

Lasse Andersson og Bo Spellerberg var de mest scorende for de danske mestre med hver fem mål.

KIF Kolding mangler at møde Montpellier hjemme, Rhein-Neckar Löwen ude og Kristianstad hjemme.