KIF napper den ene DM-finaleplads for næsen af Tvis

03/05/2014

Sidste sæson sluttede skuffende for KIF Kolding Københavns håndboldmænd med et samlet 11-måls-nederlag til Aalborg Håndbold i DM-finalen.

Nu er fusionsklubben klar til at tage revanche efter 24-23-sejr over Team Tvis Holstebro i den anden semifinalekamp i Brøndby Hallen og de samlede cifre 49-46.

Koldingenserne klarede sig videre i kraft af deres klare varemærke, en bundsolid defensiv.

Nøjagtigt som i den første kamp lykkedes det at holde modstanderne nede på 23 scoringer, og det blev afgørende.

I angrebet var der til gengæld langt mellem de flotte sekvenser. Team Tvis spillede nemlig også en god forsvarskamp, hvor de i lange perioder gik højt og aggressivt op på KIF-bagspillerne og stressede dem til at begå fejl.

Bo Spellerberg lyste dog op for hjemmeholdet med masser af drive og en god skudarm, men han kunne ikke gøre det helt alene.

Det var dog nok til at skaffe hjemmeholdet en pauseføring på 13-12 og holde sig i front det meste af anden halvleg.

Men Team Tvis gav aldrig op og kæmpede sig mod slutningen af kampen ikke kun op på uafgjort, men var på et tidspunkt oppe at føre med de to mål, som holdet tabte den første kamp med.

Og havde det ikke været for en stribe gode redninger af Kasper Hvidt i målet - og et par dyre Tvis-fejl i slutminutterne - kunne det formentlig have kostet KIF finalepladsen.

KIF Kolding Københavns modstander i guldkampene bliver vinderen af den anden semifinaleduel mellem Aalborg Håndbold og Skjern Håndbold.

Returkampen spilles i Skjern i morgen, og Aalborg har et lille forspring efter 27-26-sejr i den første kamp mellem de to hold.