Kijev: Prorussere skyder ukrainsk fly ned

Prorussiske separatister har skudt et ukrainsk Mig-29 jagerfly ned natten til søndag, oplyser en talsmand fra den ukrainske hær ifølge flere nyhedsbureauer.

Nedskydningen skete over Lugansk i det østlige Ukraine.

Talsmanden Oleksij Dmytrasjkivskij fortæller, at piloten selv skød sig ud med katapultsædet inden styrtet. Og han er efterfølgende blevet fundet, siger talsmanden. Der oplyses ikke noget om pilotens tilstand.

- I forbindelse med en opgave om at eliminere en stor gruppe terrorister blev en Mig-29 skudt ned i morges i Lugansk-regionen, siger en anden militærtalsmand, Leonid Majukhin, til nyhedsbureauet AFP.

Nedskydningen sker op til det hastemøde, der ventes afholdt senere søndag mellem Rusland, Ukraine, Tyskland og Frankrig.

På mødet skal udenrigsministrene forsøge at finde frem til, hvordan man kan nedtrappe den tilspidsede situation i det østlige Ukraine.

Udenrigsministrene fra de fire lande har sat hinanden stævne i Berlin, og tyske Frank-Walter Steinmeier håber, at mødet vil "sætte en stopper for kampene" i den østlige del af Ukraine og gøre det muligt at få "den akutte og nødvendige nødhjælp" til de berørte områder, oplyser han ifølge den tyske avis Bild.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er 2100 personer blevet dræbt i løbet af de seneste måneders sammenstød mellem Ukraines hær og prorussiske separatister.

17. juni styrtede et passagerfly fra Malaysia Airlines ned i det østlige Ukraine, hvor det formentlig blev skudt ned af et missil over et område, der kontrolleres af prorussiske separatister. Alle 298 personer om bord mistede livet i ulykken.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip