Kilde: Bloomberg vil give sin støtte til Clinton

New Yorks tidligere borgmester Michael Bloomberg vil ved Demokraternes partikonvent i den kommende uge give sin officielle støtte til Hillary Clinton.

Det oplyser en af Bloombergs rådgivere til New York Times.

Rådgiveren, Howard Wolfson, siger, at Bloomberg vil gøre det klart, at han anser Clinton for det bedste valg for midtervælgerne. Mangemilliardæren ventes at tale til de forsamlede på konventet onsdag.

Han vil tale ud fra "en erhvervsleders og en uafhængigs perspektiv", siger toprådgiveren.

Gennem de seneste måneder har Bloomberg ikke kommenteret valgkampen, men for nogle måneder siden var han særdeles skarp i sin kritik af den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump.

Bloomberg har beskrevet Trump som en trussel mod USA's sikkerhed.

Alligevel er det lidt af en overraskelse, at Bloomberg nu officielt vil give Hillary Clinton sin opbakning, skriver New York Times.

Den kendte erhvervsmand har ikke været medlem af Det Demokratiske Parti siden 2000 og stillede op til borgmestervalget i New York som kandidat for Det Republikanske Parti.

Tidligere på året var der spekulation om, at Bloomberg ville kaste sig ind i valgkampen som uafhængig kandidat, i tilfælde af at Trump skulle ende med at tegne Det Republikanske Parti.

Michael Bloomberg skiftede i 2000 sit mangeårige medlemskab i Det Demokratiske Parti ud med et medlemskab i Det Republikanske Parti, som han så forlod i 2007 for at blive uafhængig.

Bloomberg var borgmester i New York fra 2002 til 2013. Derudover er han administrerende direktør i selskabet bag nyhedsbureauet Bloomberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip