Kilde: Burkina Fasos afsatte præsident flygter sydpå

Den afsatte præsident i Burkina Faso, der har siddet på magten i 27 år, har forladt hovedstaden Ouagadougou og er flygtet mod den sydlige del af landet, lyder det fra en fransk diplomatisk kilde.

Torsdag blev præsident Blaise Compaoré afsat efter uroligheder, hvor hundredtusinder gik på gaden for at demonstrere mod en nylig forfatningsændring, der skulle sørge for, at den mangeårige præsident kunne blive på posten.

Den nu afsatte præsident er dog stadig i landet, lyder det fra kilden, der ønsker ikke at blive navngivet.

Præsidenten er angiveligt på vej til byen Po nær grænsen til Ghana. Endnu står det ikke klart, om præsidenten agter at blive i landet.

Compaoré vil dog ikke have svært ved at rejse på tværs af landegrænser, da han ikke er underlagt et internationalt rejseforbud.

Omkring 30 personer blev dræbt torsdag under uroligheder og flere end 100 såret, efter at hæren tog magten fra landets præsident.

Det er ikke klart, om dødstallet indbefatter hele landet eller kun hovedstaden Ouagadougou, hvor demonstranter har brændt parlamentet ned i protest mod den afsatte præsident.

Der er ingen officielle meldinger om, hvor 63-årige Compaoré opholder sig. Han var blot 36 år, da han i 1987 tog magten ved et kup, og siden 1991 er han blevet valgt til posten fire gange.

Frankrigs præsident, François Hollande, hilser tilbagetrædelsen velkommen og opfordrer til ro og tilbageholdenhed i den tidligere franske koloni.

- Det giver mulighed for en vej ud af krisen, lyder det.

Burkina Faso blev uafhængigt fra Frankrig i 1960, men det officielle sprog er stadig fransk.

Hollande er sikker på, at Compaoré vil tage den "rigtige beslutning" og bringe ro til landet.

Chefen for militæret, general Honore Traore, meddelte tidligere fredag, at han har taget over i det vestafrikanske land.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip