Kilde: Den sorte boks fra styrtet fly er beskadiget

Den såkaldte voice recorder (CVR) i passagerflyet fra Germanwings er blevet beskadiget, da maskinen knustes på en bjergside i Alperne.

Det siger en kilde, der deltager i arbejdet med at finde ud af, hvordan piloterne har kommunikeret inden styrtet tirsdag, hvor 150 mennesker blev dræbt.

Den sorte boks blev fundet ved nedstyrtningsstedet i de franske alper tirsdag.

- Den sorte boks, som blev fundet, er en CVR, siger kilden.

Den "blev beskadiget. Den er blevet sendt til Paris her til morgen", tilføjer kilden.

En CVR optager de samtaler, som flyets piloter har indbyrdes og med flykontrollen på landjorden. Den kan give et vigtigt bidrag til at finde årsagerne til katastrofen.

Der var to bokse om bord i passagerflyet. Den anden var en flight recorder, som registrerer højde, flyets bevægelser og andre omstændigheder, inden flyet ramte bjergsiden. Den er endnu ikke fundet.

Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, siger, at årsagen til, at den tyske Airbus A320 styrtede med 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord endnu ikke kendes. Men alle muligheder må holdes åbne.

Men han siger, at et terrorangreb ikke er en af de mest sandsynlige årsager.

Flyet fra Germanwings var lettet fra Barcelona og skulle to timer senere være landet i Düsseldorf. Af ukendte årsager tabte flyet pludselig højde, da det nåede ind over den franske middelhavskyst.

Blandt de dræbte er mindst en dansker, oplyser Udenrigsministeriet.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip