Kilde sår tvivl om Platinis forklaring om sen betaling

Michel Platinis forklaring om, at Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) manglede penge til at betale ham for udført arbejde mellem 1998 og 2002, holder ikke, fortæller en anonym kilde til AFP.

Derfor giver det ikke mening, at betalingen på to millioner schweizerfranc (13,7 millioner kroner) fra Sepp Blatter til Michel Platini, nuværende præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), først faldt i 2011.

Betalingen er et centralt element i anklagen mod Fifa-præsident Sepp Blatter omkring hans virke som præsident for fodboldens øverste organ.

Trods økonomisk uro grundet en konkurs til en stor samarbejdspartner havde Fifa i den fireårige periode fra 1999 til 2003 et overskud på hele 115 millioner schweizerfranc (786 millioner kroner).

Det skriver AFP efter at have gransket Fifas regnskaber.

- Den finansielle situation var stærk nok til at håndtere en sådan betaling (til Platini, red.). Fifa havde ingen økonomiske problemer, siger kilden, som angiveligt havde et indgående kendskab til Fifas økonomi i den ovennævnte periode.

Michel Platini har fortalt til AFP, at han på intet tidspunkt frygtede, at han ikke skulle få sine penge, men han måtte alligevel rykke for dem i 2011.

- Jeg tænkte ikke over det i en periode, inden jeg endelig efterspurgte at få restancen udbetalt i 2011, lyder det fra Platini.

Det franske fodboldikon håber på at efterfølge Sepp Blatter som præsident for Fifa, når schweizeren går af til februar, men sagen om de to millioner schweizerfranc har givet Platinis omdømme ridser i lakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip