Kilder identificerer anden selvmordsbomber i lufthavn

Den anden selvmordsbomber i den internationale lufthavn i Bruxelles tirsdag var Najim Laachraoui, som har tilknytning til angrebene i Paris i november.

Det erfarer både den belgiske avis De Standaard fra en unavngiven kilde og den belgiske tv-station VRT.

Oplysningerne er dog endnu ikke bekræftet af myndighederne.

Den belgiske anklagemyndighed har overfor det belgiske medie RTBF afvist at bekræfte oplysningen om tirsdagens angreb, som har kostet 31 livet, mens 270 er såret ifølge officielle tal.

Najim Laachraoui menes at have sprunget sig selv i luften under angrebet, hvor to eksplosioner rystede lufthavnen Zaventem.

Han er belgisk statsborger, 24 år og har tilknytning til angrebene i Paris, hvor hans dna blev fundet på to selvmordsbombebælter.

Tidligere onsdag forlød det, at han var blevet anholdt af politiet, men det blev senere trukket tilbage.

Overvågningskameraer fangede tirsdag tre mænd, som menes at være gerningsmændene.

De to mænd i mørkt tøj skulle have bragt deres selvmordsbombebælter til sprængning, mens den tredje i hvid jakke og sort bøllehat er på flugt fra politiet.

Læs også: Selvmordsbomberne i Bruxelles' lufthavn var brødre

Den tredje mands identitet er endnu uvis.

I Belgien har Najim Laachraoui brugt dæknavnet Suofiane Kayal. Han blev efterlyst, efter at politiet anholdt Salah Abdeslam, den hovedmistænkte bag angrebene i Paris, i sidste uge.

De to har efter sigende kørt sammen i bil over grænsen mellem Østrig og Ungarn lidt over en måned før terrorangrebet i Paris.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip