Kilder: Olympisk metrolinje når måske ikke at blive færdig

Turister og fans, der planlægger at besøge Rio de Janeiro under OL til august, risikerer at komme til at stå midt i et transportkaos.

Ifølge kilder i delstatsregeringen er det nemlig fortsat tvivlsomt, om en metrostrækning mellem byens centrum og den olympiske park når at blive færdig til tiden, skriver Reuters.

- Der er en risiko for, at arbejdet ikke bliver færdigt, men der er fortsat tid til at ændre det, siger en højtstående embedsmand fra delstatsregeringen i Rio de Janeiro til nyhedsbureauet.

Problemet er, at et lån fra udviklingsbanken BNDES på 1,4 milliarder real (2,35 milliarder kroner) endnu ikke er blevet frigivet fra Brasiliens økonomisk trængte føderale regering.

Pengene skulle allerede været blevet frigivet sidste år, men de lader fortsat vente på sig.

Ifølge avisen O Globo har Rio de Janeiros borgmester, Eduardo Paes, i en e-mail til Brasiliens Olympiske Komité skrevet, at "der er en meget stor risiko" for, at metroforbindelsen ikke bliver færdig.

Delstatsregeringen afviser, at der skulle være et problem. Forbindelsen er, siger regeringen, 90 procent færdigbygget, og der mangler kun 200 meters gravearbejde.

Ifølge Reuters' kilder er der dog lavet en nødplan, hvis arbejdet ikke bliver færdigt. Den består af ekstra busser med egen ekspresbane mellem byen og den olympiske by.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip